Avautuminen PM13 kilpailusta

Tämä aihe sisältää 6 vastaukset, 6 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Ekoisti 8 vuotta, 1 kuukausi sitten.
Tekijä
janneoj
Jäsen

Tuossa näytti olevan ketju jo vastaavasta aiemmasta kilpailusta. Siellä avauduttiin hyvinkin samanlaisista aiheista joista itsekin ajattelin kirjoittaa..

Siispä. Mitä kilpailussa haetaan?? Jos kilpailun nimi on Valokuvauksen Pohjoismaiden mestaruus 2013 ja teemana "Ratkaiseva hetki", niin mitä etsitään? Mielestäni vuoden parasta valokuvaa teemaan sopien.

Yksinkertaista? onko?

Kuvia on tässä vaiheessa ilmoitettu kisaan nopeasti laskettuna yli 5000. Olisiko vähempi riittänyt? Vai onko jokaiselle sattunut juuri se "Ratkaiseva hetki" viisi kertaa. Jokaisella kuvaajalla on se yksi tietty kuva jota itse pitää hyvänä tähän teemaan. Ne neljä muuta ovat todennäköisesti täytettä.

Siispä ehdotan: Yksi kuva per kilpailija!

Yleisö-äänestyksissä tulee eteen sellainen ilmiö, että ensimmäisenä kuvansa ladanneet saavat eniten näkyvyyttä ja äänestysaikaa. Parantaako se jotenkin kuvaa?? Ei mielestäni. Lisäksi siinäkin tilanteessa jossa kuvat ilmestyvät yhtäaikaa äänestettäväksi tulisi olla jonkinlainen sekoitustoiminto, joka voisi taata jokaiselle kuvalle saman todennäköisyyden pulpahtaa kuvia arvostelevan käyttäjän näytölle. Muutoinhan ensimmäisten listattujen kuvien joukon parhaat saisivat eniten ääniä, koska kaikkia kuvia ei välttämättä kaikki jaksa käydä läpi.

Siispä ehdotan: Äänestysmahdollisuus alkakoon vasta kuvien lähetysajan päätyttyä!

Kuvien esikarsinta ensin lukijoiden äänestyksellä, kuulostaa hyvältä..? Kyllä, mutta jos jokaisella lukijalla on oma lehmä ojassa valokuvansa suhteen, niin on vaikea olla objektiivinen. Ja koska palkinnot ovat oikeasti merkittäviä, esiintyy heti ilmiöitä joilla haetaan etulyöntiasemaa. Esim. "kehutaan" muiden kuvia kuitenkin arvostellen ne itse lähelle nollaa ja linkitetään oma kuva kommentteihin, jotta saisi omalle kuvalle näkyvyyttä. Tekeekö näkyvyys ja kommenttien määrä kuvasta jotenkin paremman? Vai kertooko se lähinnä kuvaajan lojaalista kaveripiiristä? Tällainen arvostelun aneleminen ei mielestäni paranna kuvaa. Se että ainoastaan rekisteröityneet käyttäjät voivat äänestää on hyvä asia, muutoin jatkoon pääsee ne kenellä on eniten Facebook-kavereita, sekään ei mielestäni paranna kuvaa.

Siispä ehdotan: Jokainen rekisteröity käyttäjä saa antaa ainoastaan yhden äänen!

Nämä muutokset antaisivat kaikille tasapuolisen mahdollisuuden päästä jatkoon ainoastaan valokuvalla, joka tässä tapauksessa mielestäni voisi olla se pääpointti. Jotkut kuvaajat ovat nähneet vaivaa ja käyttäneet kymmeniä tunteja kuvaa kytätessä (Itse tosin en lukeudu näihin, mutta arvostan heidät korkealle). Nytkö heidän pitäisi käyttää saman verran aikaa anellakseen näkyvyyttä ja arvosteluja, jotka perustuvat oman edun hakemiseen eikä kuvien paremmuuteen?

Mielestäni karsinnan tulisi olla reilu. Siinä miten kuvat jatkoarvostellaan tuomariston toimesta en näe ongelmia. He tietävät mitä tekevät. He ovat ammattilaisia, minä en. Voin ainoastaan toivoa että aidosti paras kuva voittaa!

Kiitos ja anteeksi!


chillido
Jäsen

  Kyllä täytyy kompata janneoj tässä asiassa! Itse osallistun nyt ensimmäistä kertaa digikuvan kilpailuihin ja olen vähän pettynyt samoihin asioihin.

  Ensimmäisenä itseä tökkää tökerö nettisivusto jossa kisaa käydään. Kuvien selaaminen on vaikeaa ja hidasta. Ymmärrän kyllä että Digikuvan tärkein alue on itse lehti (lehden tyytyväinen tilaaja vuodesta 2004/2005?), mutta kyllä tähän nettiin ja kisaan olisi voitu vähän panostaa. Itse latasin ekan kuvan muutama päivä sitten eli äänestysaika jää aika lyhyeksi, viimeisenä päivänä kisaan osallistuva ei taida saada paljon mahdollisuuksia olla ääniharava.

  Kun katselee kuvaa niin oikeassa reunassa "muita kuvia"-osassa on pienempi toinen kuva. Mutta tätä klikkaamalla huomaakin selaavansa yhtäkkiä vuoden 2012 kisakuvia, montakohan kuvaa tuli arvostelua ennen kuin tämän tajusin. Käyrä nousi kiitettävästi voin kertoa 😉

   

   

   


  J.E.P
  Jäsen

   Samaa mieltä edellisten herrojen kanssa – loistokuvia on varmasti läjäpäin, mutta eihän niitä kukaan jaksa selata tuolla sivurakenteella. Melkoista tykkäyskalastelua vaikuttaa olevan kisan luonne – mahtaako jäädä todelliset "ratkaisevat hetket" niiden taakse piiloon..?

    


   janneoj
   Jäsen

    Lieneeköhän tässäkin takana vain ystävämme markkinatalous..? Tällainen kilpailu aiheuttaa huomattavasti liikennettä ja härväämistä sivustolla, kävijämäärät kasvavat ja tulee klikkauksia sinne ja tänne.. kaikella tällä saavutetaan sivuston mainospaikkojen arvon nousua..

     

    Kiitoksia kommenteista – hyviä pointteja kaikki!

    Mietimmekin parhaillaan, miten parantaisimme kilpailukäytäntöä ja mm. äänestämistapaa niin, että homma vastaisi ensi vuonna tarkoitustaan paremmin ja kisa olisi kaikille tasapuolinen. Tarkoituksemme on ollut antaa mahdollisimman monelle valokuvausharrastajalle mahdollisuus osallistua kilpailuun ja näin saada mukaan paljon erinomaisia kuvia. Päätökset niin voittajista kuin kilpailun säännöistäkin tehdään toimituksessamme Tanskassa, mutta terveisenne menevät varmasti perille. Toivotaan, että ensi kerralla voittajien joukossa ovat myös reilun pelin henki ja terve järki.

    Markku Seppänen, Digikuvan Suomen-toimittaja


    JiiPee-72
    Jäsen

     Jatkokommentti aiheeseen – ilmeisesti tehtävästä tuli niin vaativa, ettei voittajaa saatu ensinkään selville. Kommentoin jo aikanaan "voita huippuluokan ammattilaiskamera" ketjuun kilpailua, joka on kaiketi tämä sama ? – ainakin aihe täsmää.

     No en einakaan minä ole nähnyt tuloksia missään – saati esittelyä kuvista (voin toki olla väärässäkin). Voittajat voi hyvinkin olla esitelty esim. Tanskassa,  

     No omalta kohdaltani voin sanoa, että ko. kilpailusta tuli "merkkipaalu" omalla kohdallani, eli tuli 2 kilpailua yhdellä kerralla.

     Samassa yhteydessä tein toisenkin päätöksen, olla tukematta kustantajaa millään tavalla – Canonin kanssa on hankalampaa, mutta sekin on pohdinnan alla. Tämä ei tietysti vaikuta juuri mihinkään, paitsi omaan toimintaan.

     -jp-

      


     Ekoisti
     Jäsen

      Valokuvakilpailu 2013 oli todellinen farssi. Aikani minäkin odottelin näkeväni voittokuvat tällä sivustolla ja hurimmissa haaveissani jopa kuvittelin oman kuvani olevan siellä. Vaan eipä tullut kilpailusta mitään tietoa tai päätöstä, saatikka voitto-kameraa kotiin. Minun mielestäni tämä on pelkästään huijausta ja valokuvaamisesta kiinnostuneiden ihmisten yhteystietojen keräämistä täsmämarkkinointia varten. Olen poistanut kuvani sivustolta enkä ota enää osaa mihinkään sivustolla oleviin kilpailuihin. Koen tulleeni raskaasti  petetyksi; omaa tyhmyyttäni. 

      You must be a subscriber to reply a topic