Pohjolan mestaruus 2011

Tämä aihe sisältää 14 vastaukset, 9 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Jukka Vähälummukka 12 vuotta, 4 kuukautta sitten.
Tekijä
Peter Lindström
Jäsen

Hieno kilpailu ja hyvät palkinnot mutta jokin ei oikein osu kohdalleen kun osallistujat saavat äänestää 50 parasta jatkoon. Äänillä ei ole mitään tekemistä sillä miten hyvä kuva todellisuudessa on. 0 -ääniä annetaan siksi että omalla kuvalla olisi paremmat mahdollisuudet. Tyhmää, tylsää ja valitettavaa…

Mitä tarkoitat 0-äänillä? Kilpailuhan menee niin, että 50 eniten ääniä saanutta pääsee jatkoon. Ei ole olemassa mitään nollaääniä.

 

T. Digikuvan toimitus

[quote=Markku Seppanen]

Mitä tarkoitat 0-äänillä? Kilpailuhan menee niin, että 50 eniten ääniä saanutta pääsee jatkoon. Ei ole olemassa mitään nollaääniä.

 

T. Digikuvan toimitus

[/quote]

Tarkoitan "nolla" -ääniä eli ts. annetaan huonoin mahdollinen ääni kuvalle. Käytännössä siis yhden tähden ääni.


Jukka Tilus
Jäsen

     

    Pakko myös saivarrella vähän tuosta eniten ääniä-termistä. Sen käyttö tuntuu oudolta kun kuville kuitenkin annetaan arvosanoja (tähtiä) yhdestä viiteen.
     
    Esimerkki:
    Jos jollekin kuvalle antaa kymmenen äänestäjää kukin yhden tähden ja toiselle vaikkapa vain yksi äänestäjä viisi tähteä niin kumpi kuvista menee jatkoon?
     
    Ensimmäinen joka on saanut enemmän ääniä (yht. 10 ääntä) vai jälkimmäinen (yht. 1 ääni), joka on arvosteltu paremmaksi?

    Ai jahas, olivat näköjään myöhäistäneet tätä kilpailukuvien jättöaikaa, erittäin kiva…esimerkiksi itse kahden viikon varoitusajalla hankiin mallit kasaan sekä etsin autiotalon, ja nyt ovat meneet myöhäistämään kuvien jättöpäivää. Kiitos tästä että ensin saa kiireellä tehdä kilpailukuvan kasaan ja sitten muutetaankin jättöpäivää.

    Koska tämä kyseinen kilpailu siis edes ratkeaa?


    a.p.e
    Jäsen

      Siis onko äänestysaika sama kuin kilpailuaika vai alkaako äänestys vasta kilpailuajan jälkeen ?

      Jos edellinen, niin eipä juuri kannata osallistua enää.


      Tomi Majuri
      Jäsen

        Suurimmalta osalta on kuitenkin mennyt kilpailun idea ohi, pelkkä hyvä kuva ei välttämättä riitä

         ”Take more than pictures. Take stories”. Myös kilpailukuvaltasi odotetaan hyvää tarinaa, jota sinun tulee syventää lyhyellä esittelytekstillä.

        Mitä jos Digikuvan toimitus ottaisi kantaa näihin esitettyihin kysymyksiin?

        ///Petsku

        Joo tuolla kun selailee ni ei kovin monessa ole edes 2 tähteä annettuna eli siellä porukka kiertelee antamassa sitä 1 tähteä ettei hyvät kuvat ja tarinat vain pääsis jatkoon… :S muutenkin voisi olla avoin tää äänestys jossain et pääsis muutkin kuin rekisteröityneet äänestämään.

        Oliko tämä kilpailu siitä, että kellä on eniten lojaaleja kavereita wink?

        Ehkä raadin kannattaisi poistaa kaikista kuvista ykköset ja vitoset kilpailuajan jälkeen ja laskea vasta sitten keskiarvon perusteella 50 parasta jatkoon. Sillä putoaisi selvät alaspäin- ja ylöspäin vedot pois…


        Kolmijalka
        Jäsen

          Hienoja kuvia kilpailussa kieltämättä. Mutta nopealla vilkaisulla esim. tällä hetkellä jatkoon menisi epätarkka kuva isosta hämähäkistä viiden pisteensä turvin. Odotan todella mielenkiinnolla voittajakuvien julkaisemista.

          Ja vielä, eiköhän lukijoista useampikin ole tehnyt pientä tilastointia 50 parhaasta..

          Hyvät lukijamme. Kiitos kommenteistanne ensiksikin, ja pahoittelut hitaasta vastauksestani. Olemme tietoisia siitä, että Pohjolan mestaruus -valokuvauskilpailussamme on puutteita. Otamme vastaan lukijoiden ideoita kilpailun kehittämiseksi ja yritämme parantaa kilpailujärjestelmää seuraavia kertoja ajatellen. Tuomaristomme ottaa huomioon niin annettujen äänien määrän kuin pisteytyksetkin, nämä olivat terveiset lehtemme toimituksesta Tanskasta.

          T. Markku Seppänen, Digikuvan Suomen-toimittaja

          Vastauksemme on tuolla alempana. T. Toimitus.


          Jukka Tilus
          Jäsen

            [quote=Markku Seppanen] Otamme vastaan lukijoiden ideoita kilpailun kehittämiseksi ja yritämme parantaa kilpailujärjestelmää seuraavia kertoja ajatellen. [/quote]

            No, sanotaan nyt ainakin 1) äänestysmahdollisuus alkamaan vasta kuvien lähettämisen deadlinen jälkeen ja 2) pisteytyksen sijaan joka kuvan kohdalle vaan mahdollisuus antaa sille yksi ääni.

            Olisi ollut kiva kuulla teiltä henkilökohtaisesti lopullinen sijoitus tässä kilpailussa, mutta ystävän kautta sain kuulla pääseeni 2. sijalle, kiitos siitä!

            You must be a subscriber to reply a topic